Sök boende på Edsätra

Om du är intresserad av att bo hos oss, så ges här en beskrivning av hur den processen brukar gå till.

För att flytta in hos oss på Edsätra måste du vara beviljad bistånd för plats på äldreboende. Det ansöker du om i den kommun där du bor.

Från och med 1:a juli 2008 gäller ”valfrihet” i Stockholms stad. Det betyder att du har rätt att välja var du vill bo. Om det äldreboende du ansöker till har alla platser belagda kan du stå i kö i väntan på plats.

 

Kontakt med kommunens biståndshandläggare

Biståndshandläggaren är den som har ansvar för att bedöma vilken typ av vård och omsorg du är i behov av. För att få ett beslut som ger dig en plats på ett äldreboende måste du därför kontakta och träffa din biståndsbedömare. För att komma i kontakt med din biståndshandläggare kan du ringa kommunens/stadsdelsförvaltningens växel och uppge din hemadress så kommer du till rätt person.

Besök av biståndshandläggare

Efter kontakt med biståndshandläggaren så bestämmer ni ett möte hemma hos dig. Ligger du på sjukhus så kommer hon/han dit. Under besöket diskuterar ni igenom dina behov av hjälp. Denna diskussion ligger till grund för hans/hennes beslut. Det kan om möjligt vara bra att ha med anhörig på det mötet.

Beslut

Biståndshandläggaren fattar beslut om det stöd kommunen kan erbjuda. Du får ett godkänt eller icke godkänt beslut skriftligen.

Kontakt med Edsätra

När du eller din anhörig fått ett godkänt biståndsbeslut kan du ta kontakt med oss på Edsätra.  Då kan vi på allvar titta på den lägenhet du ska flytta in i samt gå igenom praktiska saker. Sedan måste du meddela biståndshandläggaren att du tackar ja till lägenheten och så avtalar vi om inflyttningsdag.

Flytta in hos oss

Bostaden är en enkelrumslägenhet med pentry (endast på Hemmet), toalett och dusch. Edsätra tillhandahåller en höj- och sänkbar säng samt sänglinne.
Det är fritt och önskvärt att möblera personligt med..

Läs mer...